torstai 15. syyskuuta 2011

Tähän mennessä tapahtunut

Tammikuu 2010 Päätös hakeutua prosessiin.

25.1. Ensimmäinen yritys lähetteen saamiseksi työpaikkalääkäriltä (Juho Pekka Makkonen). Ei suostunut tekemään lähetettä. Tietämätön ja ennakkoluuloinen lääkäri. Olisi kannattanut ottaa mukaan vastaanotolle Trans-asetuksen paperit.

1.2. Lähete yksityiseltä yleislääkäriltä (Hannele Vahantila) transtutkimuksiin Tampereelle. Trans-asetuksen paperit olivat mukana, mutta niitä ei tarvittu.

Maaliskuun alku Puhelu TAYSista fyysisen sukupuolen selvittämiseksi. Lähete oli väärässä paikassa, vaikka lähetteen tehnyt lääkäri oli mielestään ollut tekemisessä vastaavanlaisen tapauksen kanssa aiemmin. Jälleen tietämätön lääkäri.

8.3. Kirjallinen ilmoitus prosessin alkamisesta (ensimmäinen vastaanottoaika ilmoitetaan minulle ennen 16.6.2010)

16.4. Kutsu tutkimuksiin trans-poliklinikalle Tampereelle. Kutsun mukana on kyselylomake nykyisestä terveydentilasta.

26.5. Ensimmäinen käynti sairaanhoitaja Leena Heinosen vastaanotolla (tr-p/TAYS). Haastattelussa keskitytään tervydentilaan ja elämän taustoihin. Haastattelussa on miellyttävä ja turvallinen tunnelma. "Keskutelussa potilas kertoo spontaanisti elämästään ja kokemuksistaan. kerronta on luontevaa ja sitä on helppo seurata. Saa täytettäväkseen sostt:n kaavakkeen."

30.6. Toinen käynti sosiaalityöntekijä Jenni Ruotsalaisen vastaanotolla (tr-p/TAYS). Jälleen miellyttävä haastattelu/keskustelu perheestä, parisuhteesta, asumisesta, koulutuksesta, työelämästä ja taloudesta, ihmissuhteista ja terveydestä sekä sukupuoli-identiteetistä. "Tva sanoo, että haluaa elää naisen elämää, haluaa asiaan kuuluvat fyysiset muutokset – hormonihoidot ja sukuelinkirurgian, haluaa nähdä itsensä naisena ja että muutkin näkevät hänet naisena."

2.7. Kutsu erikoislääkärin tutkimuksiin trans-polille Tampereelle.

16.6. Tutkimuskäynti erikoislääkäri Aino Mattilan vastaanotolla (tr-p/TAYS). Keskustelussa keskitytään persoonaan. Olen liikutttunut kuinka asiallisesti ja miellyttävästi minua kohdellaan. "Tähänastiset tutkimushavainnot viittaavat melko selkeästi trassukupuolisuuden suuntaan. Tehdään vielä psykologinen tutkimus, joka ajoittunee alkuvuoteen 2011."

19.10. Ensimmäinen käynti Aino Mattilan ehdotuksesta psykologi Raimo Koivulan vastaanotolla supportiivisessa hoidossa (PHKS). Koivulalla on runsaasti kokemusta transihmisistä. Erittäin hyödyllinen käynti.

3.11. Käynti psykologi Raimo Koivulan vastaanotolla (PHKS).

4.11. Käynti ylilääkäri Satu Rautajoen vastaanotolla (PHKS). Koivulan esimies, haluaa tietää taustani. "En määrää nyt mitään lääkitystä."

12.11. Käynti psykologi Raimo Koivulan vastaanotolla (PHKS). Koivula ihmetteli esimiehensä käytöstä.

17.11. Käynti psykologi Raimo Koivulan vastaanotolla (PHKS). Koivula jatkaa opintojaan Hollannissa, supportiivista hoitoa jatkaa psykologi Timo Auvinen. Käynnit Koivulan vastaanotolla olivat todella hyödyllisä.

8.12. Käynti psykologi Timo Auvisen vastaanotolla (PHKS). Auvisella ei ole aiempaa kokemusta transihmisistä. Sen kyllä kuulee. Joudun "opettamaan" häntä.

10.12. Kutsu psykologisiin tutkimuksiin trans-polille Tampereelle.

13.12. Käynti ylilääkäri Satu Rautajoen vastaanotolla (PHKS). Keskustellaan Auvisen hyödyllisyydestä, joka on myös läsnä.

20.1.2011 Käynti psykologi Timo Auvisen vastaanotolla (PHKS). Turhauttava käynti. Auvisen taidot eivät kohtaa identiteeettikriisiäni.

28.1. Tutkimuskäynti psykologi Varpu Kuntun vastaanotolla (tr-p/TAYS). Piirretään, täydennetään kuvioita ja katsellaan kuvia (Rorschach, CS, MMPI, SCT, WZT ja DAP). Ja keskustellaan. Saan kotona vastattavaksi SCID-II -persoonallisuushäiriökyselyn tutkimuslomakkeen.

17.2. Käynti psykologi Timo Auvisen vastaanotolla (PHKS). Yleistä keskustelua elämästä. Turha käynti?

10.3. Diagnoosi ja hoitoneuvottelu Aino Mattilan, Varpu Kuntun ja Leena Heinosen kanssa (tr-p/TAYS). "Todetaan, että transsukupuolisuusdiagnoosi on asetettavissa. Lievää reaktiivista depressiota lukuunottamatta muita mielenterveydellisiä ongelmia ei todettu. Diagnoosi: F64.0 Transsukupuolisuus. Tehdään lähete PGH:lle hormonihoidon aloitusta ajatellen, lähete foniatrille ääniterapia-arvioon ja epilaatiolähete Töölöön."

17.3. Ilmoitus hormonipolille saapuneesta lähetteestä.

21.3. Yritys saada Finasteridiresepti työpaikkalääkäriltä (Soiva). Finasteridi estää pälvikaljun etenemisen. Se on ensisijaisesti lääke eturauhasvaivoihin.

22.3. Finasteridiresepti yksityiseltä yleislääkäriltä (Karl Urberg).

29.3. Kutsu foniatrille.

31.3. Kutsu plastiikkakirurgiseen Laser-hoito -toimenpiteeseen (parran poisto) Töölön sairaalaan Helsinkiin.

14.4. Käynti psykologi Timo Auvisen vastaanotolla (PHKS). Jutustelua jatketaan minun tarpeen mukaan. Ei jatketa.

14.4. Tutkimuskäynti foniatrilla ääniterapia-arvion saamiseksi (Mikael Grönroos) (PHKS). Tutkimus peilillä ja videostroboskobialla sekä ääninäytteillä ääntä korottamalla ja falsettiäänellä. "Potilaalla on siinä määrin edellytyksiä äänen manipulointiin että sovittiin puheterapeutti Kaija Pousin kanssa symmetrisestä ääniterapiajaksosta."

18.5. Läheistpaaminen (tr-p/TAYS). Läsnä vaimo, isosisko, sairaanhoitaja Leena Heinonen ja sosiaalityöntekijä Huoponen. Siskolla ja vaimolla nousivat omat ongelmat pintaan. Henkisesti raskas tapaaminen. Läheisille asia on liian kipeä. Tulevaisuus ei näytä hyvältä.

19.5. Kutsu hormonipolille Tampereelle (TAYS). Kutsun mukana täytettävä lomake terveydentilasta.

30.6. Tutkimuskäynti hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikalla (TAYS). Keskustelua lääkärin kanssa elämäntavoista ja terveydentilasta. Laboratoriokokeet. Resepti: 1 mg Progynova-estrogeeniä ja 50 mg Androcur-testosteronileikkuria.

1.8. Verikokeen tulokset. "Potilas voi jatkaa hoitoa määrätyillä annoksilla."

6.9. Plastiikkakirurginen Laser-hoito -toimenpide (parran poisto) Töölön sairaalassa Helsingissä. Sattui vähemmän kuin olin etukäteen kuvitellut. Tuntuu samalta jos tiukalla kuminauhalla rätkii tiukasti päin kasvoja. Toimenpiteestä tulee palaneen hiuksen/karvan katkua. Leuan iho turvoksissa muutaman tunnin toimenpiteen jälkeen. Laserhoito ei tehoa vaaleisiin eikä harmaisiin karvoihin. Saa nähdä miten käy.

22.9. Kutsu Puhetreapeutti Kaija Pousin vastaanotolle (PHKS)

18.10. Aika toiseen käyntiin Töölössä (yhteensä viisi kertaa).

8.12. Kontrollikäynti Tampereella Aino Mattilan ja Leena Heinosen luona sekä hormonipolilla. Jos veriarvot ovat kunnossa, annostusta on tarkoitus nostaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti